Alfabet

Alfabet

Menneskets viktigste innovasjon er skriftspråket. Dette har gjort det mulig å dele kunnskap, som er grunnstenen i menneskelig utvikling på tvers av generasjoner. Derfor er det naturlig å utvikle et eget uttrykk for Høyskolen Kristiania basert på nettopp skriftspråket, både som en referanse til det akademiske og viljen til å være ambisiøse og annerledes.

Utviklingen av det latinske alfabetet har inspirert designet av det Kristianske alfabetet. Ved å se på grunnformene for bokstavkonstruksjon i et historisk perspektiv, er uttrykket redusert til en balanse mellom lesbarhet og grafisk mønster.

På linje med andre skriftspråk er Kristiansk noe man må lære. I starten skaper det undring, men etter hvert kan man ane betydningen av det, selv uten å se oversettelsen til det norske alfabetet. Denne undringen har en positiv tiltrekningskraft, man vil gjerne forstå, selv om det for enkelte kanskje kan oppfattes som irriterende og gresk i starten. I den andre enden kan det etablere seg som et stammespråk, noe eget for studenter og ansatte ved skolen, som binder dem sammen og der hver enkelt kan knytte seg til den visuelle identiteten gjennom å bruke sitt eget Kristianske navn.

Kristiania Transform 2.5 (OTF)
Trykk på teksten for å skrive
Designmanual
for
Velg farge
Kristiania varm rød
Kristiania burgunder
Kristiania fiolett
Kristiania skiferblå
Kristiania kald turkis
Monokrom

Formene i alfabetet kan generere visuelle mønstre på grunn av sin kvadratiske konstruksjon. Her kan brukergenerert input for eksempel danne grunnlaget for en poster, innside av et katalogomslag eller lignende.

Overskrifter kan settes i det kristianske alfabetet. Dette er mest hensiktsmessig i tilfeller med store titler, og ved bruk av gjenkjennelige ord. Om informasjonstettheten er høy eller lesbarhet er kritisk bør Graphik benyttes i stedet, og det kristianske alfabetet kan ta en rolle som grafikk generert av den språklige inputen.

 

Alfabetet som anker i navigasjon på nettside

Alfabetet som anker i navigasjon på nettside

Initialene i et ord kan brukes som et «anker» i navigasjon og listevisninger. Dette må allikevel ikke forveksles med et logosymbol, men som en visuell markør.